Scholz'dan Çinli otomobil üreticilerine adil rekabet çağrısı

Son Çin ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, otomotiv endüstrisinde adil rekabetin kritik önemini vurgulayarak çağrıda bulundu.

Olaf Scholz'un adil rekabet ve Çin'e ilişkin görüşleri doğrultusunda, "Rekabetin adil olması gerektiği her zaman açık olmalıdır." dedi ve aşırı üretimden kaçınılması ve fikri mülkiyet haklarının korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Alman şirketlerin Çin pazarına erişim taleplerinin devam ettiğini belirtti.

Scholz'un Çin-Ziyaretinde İş Dünyası ve Ticaret Örgütü İle İlgili Çağrısı

Scholz, iş dünyası heyetiyle yaptığı görüşmede uluslararası kurumların güçlendirilmesi gerektiği çağrısında bulundu ve Almanya'nın Çin'deki otomobil tedarikçisi Bosch'un hidrojen yakıt hücresi tesisini ziyaret etti. Çin ziyaretinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı görüşme de bekleniyor.

Almanya ve Çin Arasındaki Ticari İlişkilerin Önemi

Almanya, Çin'in küresel ekonomiye açılmasından en fazla fayda sağlayan ülkelerden biri olarak konumlanırken, Almanya'nın Çin'e bağımlılığı ve ticari ilişkilerindeki hassasiyetler günümüzde büyük önem taşımaktadır. Özellikle Alman otomotiv sektörünün, lityum bataryalar ve nadir toprak elementleri gibi ham maddelerde Çin'e olan ithalat bağımlılığı dikkat çekerken, Çin'in uyguladığı ticari politikalar ve Rusya'ya desteği gibi konular ticaret ilişkilerinde endişe yaratmaktadır.