Prof. Dr. Hatice Karahan:Türkiye'nin Rekabetçi Ekosistemine Destek Veriyoruz

Prof. Dr. Hatice Karahan, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olarak İstanbul Fintech Week Etkinliğinde İlham Verici Konuşma Yaptı: "Türkiye'nin Rekabetçi Ekosistemine Destek Veriyoruz"

FINTR ve KOOP Ventures işbirliğiyle düzenlenen İstanbul Fintech Week'te ilginç oturumlar gerçekleşti

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR) işbirliğiyle KOOP Ventures tarafından düzenlenen ve devam eden İstanbul Fintech Week (IFW'24), birbirinden ilginç oturumlarla başladı.

Web2 ve Web3 Dünyalarının Buluşması: IFW'24'ün İlk Günündeki Öne Çıkanlar

Yoğun ilgiyle takip edilen İstanbul Fintech Week (IFW'24)’ün ilk gününde, "Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor" temasıyla düzenlenen oturumlar büyük ilgi gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Tarihçi Yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı'nın Oturumları Ön Plana Çıktı

Öğleden sonra gerçekleşen programda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Hatice Karahan ve Tarihçi Yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı'nın oturumları katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Karahan, finansal teknolojilerdeki gelişmelerin merkez bankaları için önemli olduğunu belirterek, "Her teknolojik gelişme beraberinde yeni faydalar ve riskler getiriyor. Merkez bankaları olarak, para ve ödemelerin istikrarını ve güvenliğini sağlamaktan sorumluyuz." dedi.

Ortaylı ise dijital paralar ve regülasyon konularına değinirken, "Teknolojinin insanlığın bilgi birikimini artırmak için değil, kolaylık sağlamak adına kullanılmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Fintech Week'in ikinci günü, Digital Finance Summit, Women in Fintech Summit ve Fintech for Business Summit zirveleriyle devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı