Forbes, Türkiye'den 27 milyarderinin yer aldığı dünyanın en zenginlerini açıkladı

Forbes'un yayımladığı Milyarderler Listesi'ne göre dünya çapındaki milyarder sayısı 2,781'e yükseldi. LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault ise 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin ismi oldu. Teknoloji sektöründeki yapay zeka teknolojileri ise milyarderlerin toplam servetini 2.6 trilyon dolara çıkardı. Türkiye'den 27 iş insanı da listede yer alırken, gelecek yıl hangi isimler zirveye oynayacak merak konusu.

Forbes'un bu yıl yayımladığı Milyarderler Listesi, dünya çapındaki milyarderlerin sayısının ve servetlerinin arttığını gösterdi. Geçen yıla kıyasla 141 kişi artışla 2,781 milyarder listeye dahil olurken, toplam servetleri de 14.2 trilyon dolara yükseldi.

Arnault: İkinci Kez Dünyanın En Zengin İsmi

Lüks eşya devi LVMH'nin Üst Yöneticisi Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık serveti ile ikinci kez dünyanın en zengin kişisi olarak listenin başında yer aldı. Markaları arasında Louis Vuitton, Tiffany & Co, Christian Dior ve Sephora bulunan şirketin sahibi olan Arnault'un serveti geçen yıla kıyasla 22 milyar dolar arttı.

Yapay Zeka Teknoloji Milyarderlerinin Yükselişi

Yapay zekaya olan talep, teknoloji hisselerindeki yükselişi destekleyerek teknoloji milyarderlerinin toplam servetini sadece bir yıl içinde yaklaşık 750 milyar dolar artırarak 2.6 trilyon dolara çıkardı. Bu alandaki isimler arasında Super Micro Computer yöneticisi Charles Liang, Advanced Micro Device yöneticisi Lisa Su ve Nvidia Yönetim Kurulu Üyesi Harvey Jones bulunuyor.

Türkiye'den 27 İsim Listede

Forbes dergisinin açıkladığı 2024 Milyarderler Listesi'nde Türkiye'den 27 iş insanına yer verildi. Murat Ülker liderliğindeki Türk zenginleri arasında yer alan isimler arasında İpek Kıraç, Semahat Sevim Arsel, Şaban Cemil Kazancı ve Rahmi Koç da bulunuyor. Türkiye'nin dolar milyarderleri dünya sıralamasında da kendilerine yer edindiler.

Peki sizce gelecek yıl hangi isimler zirveye oynayacak? Servetleri nasıl gelişecek? Bekleyip göreceğiz.